Kontakt:
Tel.: 222 230 537
(remove XX) info XX @karnevalove-kostymy-praha XX .cz

Prodejna (maloobchod):
Václavské náměstí 64

POBOČKA JE TRVALE UZAVŘENA

www.karnevalove-kostymy-praha.cz

O Havaji

Havajské ostrovy leží uprostřed Tichého oceánu, téměř 3900 km od západního pobřeží Ameriky. Skládají se ze 132 ostrůvků a atolů. 

Všechny části souostroví Havaje jsou sopečného původu. Před více než dvaceti milióny let pokrýval tuto oblast oceán. Na jeho dně začala praskat zemská kůra a vzniklými puklinami se ven hrnula žhavá láva. Tak vzniklo podmořské pohoří, které místy vystoupilo nad hladinu Tichého oceánu.

Vzhledem k izolaci souostroví se na Havajských ostrovech vyskytuje mnoho endemických druhů rostlin i živočichů. V pralesích s nadmořskou výškou přes 2000 m rostou palmy, myrty a pryšce. Na závětrných stranách je step a křoviny.

Turisty sem láká více věcí - především exotika, výjimečně krásná příroda, romantika, v někom zase Havaj vyvolává představu luxusu, nočního života a bělostných pláží. Představa o Havaji jako o romantickém místu s chýšemi z palmových listů, okolo nichž se procházejí domorodé krásky a o klidných plážích už ale dávno neplatí. V hlavním městě Honolulu dnes najdete mrakodrapy, čtyřproudé dálnice, luxusní hotely a velká obchodní centra. Na výstavbu luxusních hotelů, které turistický ruch oživily, věnovaly USA několik set miliónů dolarů. I tak ale romantiku udržují v ulicích písničkáři, bubeníci a tanečnice. Často zde také uvidíte typické havajské věnce, tanečnice v havajských sukních nebo turisty v havajských  košilích.

Příchod cizinců měl však negativní vliv na přírodu. Došlo k mýcení lesů a tím k degradaci lesa, různé vzácné rostlinné druhy zanikly a mnoho z nich je ohroženo.

Havajská párty je velice oblíbeným zpestřením nejrůznějších oslav ať už firemního nebo narozeninového charakteru. V poslední době se havajská tématika stala i častým artiklem pro oslavu svateb. Nejznámějším artiklem havajské párty je známý havajský věnec. Tento asi nejznámější symbol Havaje je věnec upletený z květů. Havajský věnec se nosí nejčastěji na krku je ale možné ho mít také kolem hlavy nebo zápěstí. Havajský věnec se na Havaji předává nejčastěji při příležitosti narozenin, svateb nebo dokončení školy. Věnec se nejčastěji předává společně s polibkem. V moderní historii se Havajské věnce rozšířili po celém světě a staly se zajímavým doplňkem jakékoliv párty.

Mimo havajských věnců by na správné havajské párty neměly chybět havajské košile, havajské sukně nebo nápoje podávané v exotických Tiki nádobách.

Havajská párty je i spjatá s takzvanou Tiki kulturou. Původní význam slova Tiki je spjatý s obyvateli Havajských ostrovů a Polynesie. Zajímavý je jeho původní obsahový význam. Podle Maori slovníku slovo Tiki může například znamenat: 1. vyřezaný dřevěný muž či bůh 2. první muž nebo zosobnění muže či polobůh. 3. bůh umělců 4. sexuální symbol, stvořitel první ženy.

U nás v eshopu Vám nabízíme vše, co můžete na havajskou párty potřebovat!